Follow
 
Log In

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Subtotaal winkelwagen: €0.00

Aardlekschakelaars bepalen?

Aantal aardlekschakelaars

 

Het aantal aardlekschakelaars is afhankelijk van twee factoren.

 

1: de Nederlandse norm.

 

Hierin staat dat u verplicht bent om in een woonhuis tenminste twee aardlekschakelaars te gebruiken. De voornaamste reden hiervoor is dat er in geval van nood (waarbij er 1 aardlekschakelaar uitgeschakeld is) er altijd nog een tweede aardlekschakelaar zorgt voor verlichting of communicatie. Deze regel is niet van toepassing op een tweede groepenkast, zoals bijvoorbeeld in een schuur of garage.

 

Factor 2 is afhankelijk van het aantal groepen dat u wilt gebruiken.

 

Een aardlekschakelaar mag maximaal 4 groepen beveiligen. Dit mogen zowel licht als krachtgroepen zijn. Vanzelfsprekend moet een krachtgroep wel beveiligd worden met een 3 fase + Nul aardlekschakelaar. Alle aardlekschakelaars die eindgroepen beveiligen hebben altijd een foutstroom waarde van 30 mA (of lager).

 

Lekstromen boven 30 mA kunnen bij aanraking door mens dodelijk zijn.

 

Aardlekschakelaars met hogere foutstromen mogen alleen worden ingezet in industriële omgeving of ter beveiliging van kabels met selectiviteit in gedachte.

 

Laat u ten alle tijde goed adviseren alvorens hogere foutstroom gevoelige aardlekschakelaars in uw installatie op te nemen, wij helpen u graag.

Telefoon: 0524-711007