Follow
 
Home | Garantie | Openingstijden | Onze merken | Bestelprocedure | Kwaliteit | Contact
Hulp nodig? Bel dan:
0524 711 007
*Ma t/m zo van 9:00 tot 22:00 uur
Log In

Wachtwoord vergeten?

Subtotaal winkelwagen: €0.00

Kwaliteit van Iskra componenten

Iskra logo

Onze producten voldoen zonder uitzondering aan alle geldende Nederlandse normen.

 

Met een garantie periode van 8 jaar nemen we verantwoordelijkheid voor deze uitspraak. Er zijn slechts twee uitzonderingen voor garantie:

 

Contacten

Koperdraden of kopersnoer hebben de eigenschap te "zetten". Dat betekend dat nadat uw groepenkast door ons is samengesteld, de draden die onder de schroeven geklemd zitten, door de druk van de schroef de neiging hebben zich naar buiten te zetten. Dit in combinatie met transport en de daarbij mogelijke vibratie veroorzaakt de kans dat schroeven losser zitten dan noodzakelijk. Dat veroorzaakt een slecht contact en kan schroei- of zelfs brandschade tot gevolg hebben. Iedere goed getrainde elektricien is zich hiervan bewust en draait de contacten na tijdens het installeren. Dit is een MUST bij iedere groepenkast ook van andere merken! De schade voortkomend uit het niet nadraaien van contacten is in 99% van alle storingen de oorzaak en is eenvoudig te herkennen. Om deze reden moeten we deze garantie uitsluiten.

 

Vochtschade

Water en electriciteit gaan niet samen. Indien er water in aanraking komt met uw groepenkast zal dit corrosie veroorzaken op stroom geleidende of onderbrekende delen. U dient altijd een elektricien in te schakelen alvorens de groepenkast opnieuw in in te schakelen bij vochtschade. Een slecht contact met roestvorming veroorzaakt een hoge weerstand welke warmteontwikkeling tot gevolg kan hebben.

 

Dit zijn de enige zaken welke wij van garantie uitzonderen. In de eerste plaats omdat het schade is welke of verzaakt is door externe factoren waar wij geen invloed op kunnen uitoefenen, dan wel schade welke volgt uit onkunde bij het aansluiten van uw groepenkast.

 

Juist omdat het aandraaien van contacten de belangrijkste oorzaak is van onkundig gebruik is, testen wij onze producten juist op de gevolgen van het ondeskundig aansluiten zodat we de gevolgen van fouten beperken.

 

Wij vinden het een geruststellende gedachte dat onze producten uitvoerig getest worden op o.a. hun brandveiligheid.

 

Video van brandveiligheidstesten

Hieronder treft u een video aan waarin we laten zien hoe de testen worden uitgevoerd. Door een gloeiende pin gedurende 30 seconden in contact te brengen met plastic delen van onze componenten trachten we het component te laten ontbranden.

 

Na dertig seconden verwijderen we de gloeiende pin van het component waarna een eventuele vlam binnen 30 seconden moet doven. Deze tests worden uitgevoerd conform IEC/EN 60898-1 punt 9.15 conform test wijze IEC 60695-2-1 punt 4 en 10. Dergelijke brandvertraging en zelfdovend gedrag treft u enkel aan bij de kwaliteitsmerken.SuperFlink ISKRA Self extinguishing test in accordance with IEC EN 60898-1

>