Follow
 
Home | Garantie | Openingstijden | Onze merken | Bestelprocedure | Kwaliteit | Contact
Hulp nodig? Bel dan:
0524 711 007
*Ma t/m zo van 9:00 tot 22:00 uur
Log In

Wachtwoord vergeten?

Subtotaal winkelwagen: €0.00

Omvormer aansluiten

Met deze selectie componenten kunt u uw zonnepanelen inverter aansluiten op uw bestaande of nieuwe groepenkast.

Om te bepalen welke beveiliging voor u geschikt is moet u weten wat het piek vermogen is van uw zonnepanelen PV installatie.

Voor 1 fase inverters: Piekvermogen / netspanning 230V=Amperage

Daarnaast is het van belang dat u weet hoe uw omvormer is opgebouwd. Omvormers uitgerust met een scheidings transformator mogen worden beveiligd met een aardlekschakelaar Klasse A (TYPE A). Omvormers zonder scheidingtransformator MOETEN worden beveiligd met een aardlekschakelaar Klasse B (TYPE B). Er zijn uitzonderingen. Indien uw omvormer door de fabrikant is voorzien van een beveiliging Type B of als fabrikant anders verklaard.

 

Wij raden u met klem aan zorgvuldig de instructies van uw omvormer fabrikant te raadplegen voor een correcte aansluiting van uw omvormer op uw installatie.

Tevens kunt u het Normblad NPR5310 pag. 65 raadplegen welke exacte instructies geeft evenals een controle tabel.

In het kort zijn de volgende zaken van belang:

1 Constructie omvormer bepaalt aardlek type A of type B

2 Lever nooit meer dan 80% van het nominale vermogen van de beveiligende automaat. Dus 16A aardlekautomaat is maximaal 12A terug leveren. Eea komt de warmte huishouding in de groepenkast ten goede. Tevens zijn de beveiligingen uitgevoerd met bi-metaal. Een continue belasting op het maximaal vermogen van een aardlekautomaat is daarom geen verstandige keuze.

3 Ervaring leert dat sets onder 2000 Wpiek doorgaans op 30mA aangesloten kunnen worden. Hierboven is 100mA een must om ongewenst trippen door lekstromen te voorkomen.

4 Neem bij de keuze voor het gewenste Amperage selectiviteit tov de hoofdzekering in overweging. Ideaal is de verhouding 1,6 x lager dan de hoofdzekering.

In een standaard situatie betekend dit kort gezegd dat u indien u meer dan 12A wilt terug leveren met een 25A hoofdzekering u een drie fase omvormer nodig heeft om de normen exact te volgen!

 

Wij nodigen u van harte uit ons te raadplegen bij ondersteuning voor uw specifieke situatie. Het kost u niets, verplicht u tot niets en we zijn blij onze kennis en ervaring te delen!

Keuze diagram aardlekbeveiliging PV groep

 

Meer informatie

Voorbeeld: U heeft 10 panelen van ieder 300Wp. Het totaal is dan 3000 Wp in de meest optimale situatie. 

3000/230=13A In dit geval selecteerd u de 16A aardlekautomaat.

 

Lekstromen

In de meeste PV systemen hebben we te maken met verliesstromen of lekstromen. Een standaard aardlek functie van 30mA zou hierdoor ongewenst kunnen afschakelen (unwanted trip). Om dit te voorkomen, bieden we 100mA aardlekautomaten. Deze zijn minder gevoelig voor gering stroomverlies en verhogen zodoende de bedrijfszekerheid van uw installatie.

19 artikel(en)

per pagina
per pagina

Lijst  Foto-tabel 

Van hoog naar laag sorteren
Wijzig weergave

19 artikel(en)

per pagina
per pagina

Lijst  Foto-tabel 

Van hoog naar laag sorteren
Wijzig weergave