Aardlekautomaten

De aardlekautomaat beschermd uw meterkast tegen kortsluitingen, lekstroom, en overbelasting. De aardlekautomaat is simpelweg gezien een Installatieautomaat en een aardlekschakelaar in één, omdat het de functies van beide componenten bezit.

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-24 van 83

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

Met een aardlekautomaat wordt alleen de groep uitgeschakeld waar een te hoge lekstroom gedetecteerd is. Dit zorgt ervoor dat het vinden van het probleem in de kast makkelijk wordt, ook blijft de stroomcircuit van de rest van uw pand gewoon doorlopen. Bent u op zoek naar een betrouwbare A-kwaliteit aardlekautomaat, dan bent u bij Superflink.nl op het juiste adres. 

 

Wat is een aardlekautomaat?

Waarbij in de meeste groepenkasten de installatieautomaat beschermt tegen te hoge stromen en de aardlekschakelaar beveiligd bij sprake van lekstroom, is een aardlekautomaat een combinatie van deze twee. Het voordeel van een aardlekautomaat is dat in het geval van een te hoge gemeten lekstroom alleen de groep wordt uitgeschakeld waarin deze fout zich bevindt. In het geval van installatieautomaten in combinatie met een aardlekschakelaar worden alle groepen aangesloten op de betreffende aardlekschakelaar uitgeschakeld. Daarnaast is een aardlekautomaat flink ruimtebesparend; waar u bij 4 lichtgroepen al 2 aardlekschakelaars nodig heeft, is dit bij aardlekautomaten dus niet het geval. Dit levert dus een ruimtebesparing van 4 modulen op!

 

Waarom een aardlekautomaat?

Een voordeel van een aardlekautomaat tegenover een aardlekschakelaar is dat de aardlekautomaat alleen de groep die lekstroom veroorzaakt uitschakeld. Een aardlekschakelaar zal in geval van lekstroom alle aangesloten installatiegroepen uitschakelen waardoor u dus niet direct weet welke groep de lekstroom veroorzaakt. 

 

Heb ik een 1 fase of 3 fase aardlekautomaat nodig?

1-Fase aardlekautomaten zijn geschikt voor zowel 1-fase als 3-fase groepenkasten. Ze kunnen worden gebruikt in situaties waarin je een enkelfasige stroomvoorziening hebt, zoals in de meeste woningen en kleinere bedrijfsruimtes. Een 1-fase aardlekautomaat beschermt de aangesloten groep(en) tegen aardlekstromen en kortsluiting. 

- 1 fase aardlekautomaat

Een 1 fase aardlekautomaat wordt bijna altijd aangeduid als 1P+N (1 polige + nulgeleider). Wij bieden zowel 1 module brede 6kA elektronische aardlekautomaten die werken met interne elektronica, als 2 module brede 10kA thermo-magnetische aardlekautomaten die werkt met interne spoel en bimetaal.

-  3 fase aardlekautomaat

Een 3 fase aardlekautomaat is specifiek ontworpen voor het gebruik in 3-fase groepenkasten. Ze kunnen alleen worden toegepast in situaties waarin u een 3-fase stroomvoorziening heeft, zoals bij bepaalde industriële installaties of grotere bedrijfspanden. Een 3-fase aardlekautomaat biedt bescherming tegen aardlekstromen en kortsluiting voor de aangesloten 3-fase groep(en). Een 3-fase aardlekautomaat wordt aangeduid als 3P+N, (3 polige + nulgeleider). Deze aardlekautomaten hebben een breedte van 4 modules, vanwege de extra polen die nodig zijn voor de 3-fase aansluiting.

 

Verschil tussen B- en C-Karakteristiek 

Naast het aantal fasen is het belangrijk om naar het juiste ampèrage te kijken bij het selecteren van een aardlekautomaat. U kunt kiezen uit verschillende ampèrages, zoals 6A, 10A, 16A, 20A, 25A of 32A, afhankelijk van de vereisten van uw elektrische installatie.

De afschakelkarakteristiek is ook een belangrijk aspect om rekening mee te houden. De karakteristiek (B of C) geeft aan hoe snel de aardlekautomaat reageert bij een overbelasting of kortsluiting. De keuze tussen B-karakteristiek en C-karakteristiek hangt af van de aard van de belastingen en de gevoeligheid die vereist is. Bijvoorbeeld, een C16 aardlekautomaat betekent een 16 ampère aardlekautomaat met C-karakteristiek.

 

Wat is het verschil tussen een aardlekschakelaar, aardlekautomaat, en installatieautomaat?

Een aardlekschakelaar maakt uw groepenkast spanningloos bij het detecteren van lekstroom.  Een installatieautomaat beschermd uw meterkast tegen overstroom door overbelasting en kortsluitingen. Een aardlekautomaat bezit de functies van beide installaties, met een aardlekautomaat kunt u installaties apart van elkaar zekeren en kan u eventueel ruimte besparen in uw groepenkast. Er bestaan zowel 2 polige als 4 polige aardlekautomaten.

 

Uw aardlekautomaat direct online bestellen

Bent u op zoek naar een aardlekautomaat met de beste prijs-kwaliteitverhouding?  Bij Superflink.nl vindt u alles wat u nodig heeft op het gebied van elektriciteit. Aangezien wij alleen hoogkwalitatieve producten en componenten aanbieden tegen scherpe prijzen, kunnen we u garanderen dat professionals en particuliere klussers altijd bij ons slagen.

Kunt u de juiste aardlekautomaat niet vinden of wilt u dat wij eens persoonlijk met u meekijken naar de mogelijkheden? Neemt u dan vooral contact met ons op zodat we u direct op maat verder kunnen helpen.

Copyright © 2013-present Superflink, Inc. All rights reserved.