1 fase groepenkasten

Bij Superflink vindt u betrouwbare 1 fase groepenkasten. Onze groepenkast componenten zijn voorzien van o.a. CE, VDE, KEMA-KEUR en SEMKO en komen van het Sloveense A-merk Iskra, ook worden ze voorbedraad en aansluitklaar geleverd. Onderaan deze pagina is meer informatie te vinden over 1-fase groepenkasten.

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-24 van 2278

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

1 fase groepenkast in het kort

Een 1-fase groepenkast is een elektrische verdeelkast die specifiek ontworpen is voor enkelfasige stroomvoorziening. U kunt een 1-fase groepenkast herkennen aan de hoeveelheid volt die erop uw elektriciteitsmeter staat, bij een 1-fase kast is dit 220/230V. Een 1-fase groepenkast ontvangt stroom van een enkelfasig voedingssysteem, bestaande uit een fasedraad (L) en een nuldraad (N). Ook is er standaard een aarddraad aanwezig voor de veiligheid. De functie van een 1-fase groepenkast is het beschermen en verdelen van de elektrische stroom circuits in een woning of een klein bedrijfspand. Via onze configurator kunt u de 1 fase groepenkast eenvoudig zelf samenstellen.

 

1 fase groepenkast zelf samenstellen

In onze groepenkasten configurator kunt u een groepenkast zelf volledig op maat samenstellen. Heeft u een kant-en klare-groepenkast in zicht, maar voldoet deze nog niet aan uw eisen? Bij Superflink kunt u deze groepenkast zelf samenstellen via onze configurator om hem daar eenvoudig aan te passen.

Meer informatie over onze configurator kunt u vinden op de groepenkasten samenstellen pagina.

 

Wat doet een 1-fase groepenkast?

In een 1-fase groepenkast worden de verschillende elektrische circuits, zoals verlichting, stopcontacten en apparatuur, verdeeld over afzonderlijke groepen. Elke groep heeft zijn eigen zekering of automaat die dient als beveiliging tegen overbelasting en kortsluiting. Op deze manier kan de elektrische stroom efficiënt en veilig worden verdeeld over de verschillende elektrische apparaten en installaties binnen het gebouw.

 

Aansluiting 1 fase groepenkast

De elektrische draden van de voedingsbron en de groepen moeten worden aangesloten op de juiste aansluitklemmen in de groepenkast. De aansluiting moet zorgvuldig worden uitgevoerd volgens de geldende elektrische voorschriften om een veilige en betrouwbare elektrische installatie te waarborgen. Het is daarom verstandig om contact te leggen met een gekwalificeerde elektriciën die deze aansluiting voor u kunt doen. 

 

Het verschil tussen een 1-fase en 3-fase groepenkast

Het belangrijkste verschil tussen een 1-fase en een 3-fase groepenkast heeft te maken met de stroomvoorziening.

Een 1-fase groepenkast ontvangt een enkelfasige stroomvoorziening, waarbij de elektrische stroom door één fasedraad en één nuldraad loopt. Een 1-fase groepenkast kan tussen de 220-240 volt leveren.

Een 3-fase groepenkast ontvangt een driefasige stroomvoorziening, waarbij de elektrische stroom door drie fasedraden en een nuldraad loopt. Een 3-fase groepenkast kan 220-240 volt leveren op 1 van de fasen of tussen de 380-400 volt tussen alle drie de fasen.


Indien u niet zeker weet wat het verstandigst is voor uw situatie kunt u gerust contact opnemen met Superflink voor vrijblijvend advies.

Copyright © 2013-present Superflink, Inc. All rights reserved.