Iskra producten en componenten

Iskra: Europees A-merk

SuperFlink Groepenkasten doet alleen zaken met fabrikanten, rechtstreeks met de fabriek. Wij werken enkel met Europese fabrikanten en merken. Alle eventuele tussenhandel en de daarbij behorende prijsverhogende factoren hebben wij uit ons concept geschrapt.

SuperFlink heeft de vertegenwoordiging voor Nederland van Iskra voor alle laagspanningscomponenten. Alle hoofdcomponenten worden betrokken van Iskra. Iskra is een Sloveens A-merk fabrikant met zo'n 2.000 FTE's. Voor meer informatie zie iskra.eu.

Zaken doen met Iskra is een verademing. Het bedrijf heeft intern korte lijnen, waardoor wij ook naar u toe snel kunnen reageren. Daarnaast is Iskra een onderneming waar de meeste medewerkers al tijdens hun schooltijd een plaats vonden om zichzelf te ontwikkelen en vrij dikwijls tot hun pensioen blijven werken. Zodoende kennen de mensen de producten en de klant wensen door en door.


Iskra bestaat al ruim 70 jaar en is actief in de volgende sectoren:

 • Elektrotechnische componenten
 • Communicatiemiddelen
 • Energiebedrijven (slimme meter)
 • Automotive industrie
 • OEM industrie (Iskra fabriceert o.a. voor Siemens)
 • Overheid en infrastructuur 

SuperFlink: distributeur van Iskra laagspanningscomponenten


Iskra onbekend voor u?

Hoewel Iskra in Nederland minder bekend is, bestaat er toch een zeer grote kans dat u reeds materiaal van Iskra in uw dagelijks leven gebruikt.

U kunt apparatuur en compontenten van Iskra bijvoorbeeld aantreffen in uw meterkast. Iskra werkt al jaren nauw samen met de netbeheerders zodoende slimme producten te produceren, specifiek ontworpen voor de wensen van de klant.

De Iskra elektriciteitsmeter meet de door u gebruikte elektriciteit. Ook kan de meter de eventueel door u teruggeleverde elektriciteit meten.

Verder kunt u Iskra terug vinden in uw stereo, wasmachine, in uw telefoon of in uw auto. Daarnaast vind u Iskra in het Nederlandse wegennet, de besturingstechniek, relais schakelsystemen, de grondverdeelkasten langs de weg, tranformatorhuisjes etc. Hoewel relatief onbekend, Iskra is alom vertegenwoordigd.1 Of 3 Fase Groepenkast Bestellen?

Wat is een groepenkast?

Een groepenkast is verantwoordelijk voor de verdeling en beveiliging van elektriciteit voor de elektrische apparaten en installaties in een woning. Bij Superflink vindt u zowel 1-fase als 3-fase groepenkasten. Het aantal groepen in een installatie verschilt, afhankelijk van het aantal stopcontacten en lichtpunten in het pand. De desbetreffende groepen zijn aangesloten op aardlekschakelaars. Een aardlekschakelaar heeft niet meer dan 4 groepen te beveiligen. 

Een groepenkast biedt bescherming tegen storingen, defecte apparaten en bekabeling die op het elektrische-systeem zijn aangesloten. Het is belangrijk om te voorkomen dat problemen in één gedeelte van de installatie, de gehele elektrische voorziening van het gebouw beinvloeden. 

De aardlekschakelaars en installatieautomaten in uw meterkast detecteren op mogelijke overbelasting en fouten. Als dit wordt gedetecteerd wordt de stroomtoevoer naar een specifieke groep onderbroken zonder dat andere delen van uw installatie worden beïnvloed. Hierdoor wordt de veiligheid van de elektrische installatie en de aangesloten apparatuur verbeterd. 

 

Meer algemene informatie hierover kunt u vinden op de groepenkasten pagina.

Zoekt u informatie over een specifieke groepenkasten serie? Bekijk ook:

Zelf een Groepenkast Samenstellen

Groepenkasten samenstellen kan bij Superflink online via onze groepenkasten configurator. Deze geeft u de mogelijkheid uw groepenkast helemaal aan te passen aan uw eigen wensen. 

Als eerste kunt u de kleur van uw groepenkast uitkiezen, daarna kunt u de benodigde componenten eenvoudig op de gewenste plek slepen. Nadat u uw persoonlijke groepenkast ingericht en besteld heeft, wordt hij volledig gemonteerd en voorbedraad bij u afgeleverd.

Als u er niet helemaal uitkomt en hulp nodig heeft, neem dan gerust contact met ons op. Heeft u een groepenkast gevonden in onze webshop die vrijwel geheel aan uw wensen voldoet, maar wilt u kleine aanpassingen doorvoeren? Dan kunt u elke groepenkast zelf verder naar wens aanpassen met de configurator.


Keurmerken van onze Componenten

Onze componenten voldoen aan de strengste eisen. Door het internationale karakter van Iskra werken zij met meerdere keurmerken zoals:

 • VDE
 • NF
 • SEMKO
 • KEMA
 • MID

De keurmerken verschillen per product en zijn vermeld in de Iskra productcatalogus. 

Overige merken binnen SuperFlink

Onze overige merken betrekken wij uit Duitsland, Finland, Frankrijk en nog enkele andere EU lidstaten.
SuperFlink Groepenkasten hanteert de volgende selectiecriteria:

 • Bewezen kwaliteit
 • Partnerschap (samen staan en werken voor een sterk product!)
 • Logistieke kracht en flexibiliteit
 • Marktprijs
 • Strategie

Leveranciers 

Alle leveranciers worden jaarlijks bezocht, waarbij we nauwkeurig letten op o.a. de traceerbaarheid van onze materialen en de door laboratoria afgegeven keuringsrapporten. Mocht u specifieke wensen hebben, neem dan gerust contact op. Ons internationale netwerk is zeer groot.

Zolang het met groepenkasten of functionaliteiten van groepenkasten te maken heeft, zullen we u graag van dienst zijn. Onze kracht ligt in het vervaardigen van hoogwaardige groepenkasten tegen de laagst mogelijke prijs.

Copyright © 2013-present Superflink, Inc. All rights reserved.