Beltrafo

Heeft u een deurbel met bedrading en wilt u deze aansluiten op uw installatie? Dan bent u bij Superflink op het juiste adres! Wij leveren de beltransformator, beter bekend als de beltrafo, die u nodig heeft bij het installeren deze deurbel.

Beltrafo
Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

De beltransformator zorgt ervoor dat de standaardnetspanning van 230 volt omgezet wordt naar 8 tot 24 volt (zwakstroom). Dit doet een beltrafo doormiddel van spoelen, die ervoor zorgen dat de deurbel voorzien wordt van de correcte spanning om optimaal te werken. Een té hoge spanning kan leiden tot schade of defecten. De juiste beltrafo bestelt u gemakkelijk online bij ons. Superflink.nl biedt alleen producten aan met de beste prijs-kwaliteitverhouding en wij leveren zowel aan professionals als particulieren.

 

Hoe werkt een beltransformator?

Een beltransformator neemt de hogere netspanning (bijvoorbeeld 230V) en verlaagt deze naar een lagere spanning (bijvoorbeeld 8V of 12V). Deze lagere spanning is veiliger voor de bediening van deurbelcomponenten en minimaliseert het risico op elektrische schokken.

Een beltransformator maakt gebruik van het principe van elektromagnetische inductie om de spanning te transformeren. Het bestaat uit een primaire spoel (verbonden met het elektriciteitsnet) en een secundaire spoel (verbonden met de deurbel). Door dit principe wordt de spanning omlaag ‘getransformeerd’.

 

Hoe kies ik de juiste beltrafo?

Belangrijk is om de juiste transformator bij uw deurbel te hebben, let dus altijd goed op het aangegeven voltage op uw deurbel en zorg ervoor dat deze gelijk is aan uw transformator. In ons assortiment vindt u diverse Iskra beltransformators, variërend tussen de 8en 24 volt. Doorgaans zijn de meeste deurbellen geschikt voor zwakstroom van 8V, maar bijvoorbeeld slimme deurbellen zoals de Google Nest en de deurbellen van Ring vragen doorgaans 24V.

Bekijk ons assortiment aan 1 fase groepenkasten met beltrafo van A-kwaliteit.

 

Heb ik een beltrafo nodig voor een deurbel zonder bedrading?

Nee, een deurbel zonder bedrading werkt op batterijen. De netspanning hoeft niet omgezet te worden naar een lager voltage, omdat de netstroom niet gebruikt wordt voor de deurbel. U heeft alleen een beltrafo nodig voor een deurbel met bedrading; oftewel een deurbel die gebruikmaakt van de netspanning.

 

Beltransformator aansluiten

De beltransformator moet op de DIN-rail in de groepenkast gemonteerd worden. De DIN-rail is een metalen rail waarop elektrische componenten zoals automaten en schakelaars kunnen worden bevestigd door ze eenvoudig vast te klikken.

Om de beltrafo aan te sluiten, moet u ervoor zorgen dat de stroom naar de betreffende installatieautomaat of aardlekautomaat is uitgeschakeld. Dit kan worden gedaan door de aardlekschakelaar die de automaat beveiligt uit te schakelen, of door de aardlekautomaat zelf uit te schakelen.

 

Vervolgens kunnen de elektrische draden op de aansluitpunten van de installatieautomaat of aardlekautomaat worden aangesloten. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de juiste polariteit wordt aangehouden bij het aansluiten van de draden. Zodra de beltrafo correct is aangesloten, kunt u de stroomtoevoer naar de installatieautomaat of aardlekautomaat weer inschakelen. 

Wij raden u aan om een gekwalificeerde elektricien in te schakelen bij het installeren van een beltransformator. Het is belangrijk om de installatie correct uit te voeren volgens de geldende veiligheidsvoorschriften.


Heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Copyright © 2013-present Superflink, Inc. All rights reserved.