Toebehoren

De kamrail, ook bekend als aansluitkam of doorverbinder, is een elektrische geleider die wordt gebruikt om meerdere modulaire componenten aan te sluiten (of door te verbinden) in een schakelkast of verdeelkast. Het is een koperen rail met meerdere aansluitpunten. 

Toebehoren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-24 van 46

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

Waarvoor wordt een kamrail gebruikt?

De kamrail (doorverbinder) wordt gebruikt om elektrische draden of kabels van verschillende circuits of componenten op een gestructureerde en efficiënte manier aan te sluiten. De hoeveelheid componenten in uw kast bepaald de grote van de kamrail. In een schakelkast worden draden van verschillende groepen aangesloten op de aansluitpunten van de kamrail. Dit maakt het mogelijk om de stroom en de verbindingen centraal te beheren, waardoor de bedrading en installatie eenvoudiger en overzichtelijker wordt.

Een kamrail heeft meestal geïsoleerde bevestigingspunten om ervoor te zorgen dat de verschillende circuits veilig van elkaar gescheiden zijn. De aansluitingen kunnen worden bevestigd met schroeven of klemmen, afhankelijk van het ontwerp van de kamrail en de schakelkast.

Er bestaan zowel 2-polige als 4-polige kamrails. 2-Polige kamrails dienen gebruikt te worden in combinatie met 1 fase aardlekschakelaars. 4-Polige kamrails kunnen met zowel aardlekschakelaars als 3 fase krachtgroepen aangesloten worden.


Weet u niet zeker welke kamrail of doorverbinder de juiste voor u is of heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op!

Copyright © 2013-present Superflink, Inc. All rights reserved.