Is uw meterkast geschikt voor elektrisch koken?

Gaat u elektrisch koken en heeft u een 1 fase aansluiting? Dan heeft u een aparte kookgroep nodig voor het aansluiten van de elektrische kookplaat. Het verbruik van de kookplaat is simpelweg te hoog voor een standaardaansluiting op een groep. Er bestaan 2 soorten kookgroepen: de dubbele installatieautomaat die maximaal 7,4kW kan voeden (te vinden in onze webshop onder de naam Kookgroep) en de krachtgroep die tot wel 12kW kan leveren.

Is uw groepenkast meer dan 15 jaar oud of zijn er meer uitbreidingen nodig, bijvoorbeeld vanwege het aansluiten van zonnepanelen? Overweeg dan uw complete groepenkast te vervangen. Bekijk 1 fase groepenkasten met kookgroep of 3 fase groepenkasten met kookgroep.

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-24 van 37

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

Als u een kookgroep zoekt is het belangrijk dat u weet welke opties er zijn en waar ze van afhankelijk zijn. Er bestaan 2 soorten kookgroepen:

  • de dubbele installatieautomaat die maximaal 7,4kW kan voeden. Dit is de Iskra kookgroep.
  • de krachtgroep die tot wel 12kW kan leveren. De meest gebruikte combinatie hiervoor is deze aardlekschakelaar.

Als de dubbele installatieautomaat of krachtgroep fungeert als kookgroep in een groepenkast noemen we dit de kookgroep.

U vindt in onze webshop losse componenten waarmee u uw groepenkast kunt aanpassen, maar ook compleet samengestelde kasten met kookgroepen in 1 fase of 3 fase.

Soms hebben mensen een kooktoestel dat op 2 fasen aangesloten moet worden. In dat geval gebruiken we een krachtgroep die we met dubbele nul bedraden. 


Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op.

Copyright © 2013-present Superflink, Inc. All rights reserved.