Aardlekschakelaar Type B (DC detectie)

Type B aardlekschakelaars bieden een uitgebreide bescherming door niet alleen te reageren op sinusvormige wisselstromen en pulserende gelijkstromen, maar ook op zuivere gelijkstroomlekken. De inzet van type B aardlekschakelaars zorgt ervoor dat elektrische systemen die met complexe en gemengde lekstromen te maken kunnen krijgen, afdoende worden beschermd tegen elektrische schokken en brandgevaar.

Aardlekschakelaar Type B (DC detectie)
Tonen als Foto-tabel Lijst

24 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Aardlekschakelaar Type B (DC detectie)

Aardlekschakelaars van het type B bieden een uitgebreide bescherming door niet alleen te reageren op sinusvormige wisselstromen en pulserende gelijkstromen (zoals type A aardlekschakelaars), maar ook op zuivere gelijkstroomlekken. Dit maakt ze bijzonder geschikt voor toepassingen en installaties die geavanceerde elektronische apparatuur bevatten, zoals frequentieregelaars, UPS-systemen (Uninterruptible Power Supply), en EV-laadstations (Electric Vehicle), die gelijkstroomlekken kunnen veroorzaken die niet door andere typen aardlekschakelaars worden gedetecteerd.


Type B aardlekschakelaars zijn ontworpen om een volledige frequentierespons te bieden, van 0 Hz (zuivere gelijkstroom) tot een bepaalde bovengrens van de frequentie (vaak tot 1 kHz of hoger), waardoor ze in staat zijn om verschillende soorten aardlekstromen te detecteren en hierop te reageren. Deze brede detectiecapaciteit is cruciaal in installaties waar de aard van de belasting of de aangesloten apparatuur lekstromen met een complexe mix van frequenties kan genereren, wat potentieel gevaarlijk is voor zowel mensen als de elektrische installatie zelf.


De inzet van type B aardlekschakelaars zorgt ervoor dat elektrische systemen die met deze complexe en gemengde lekstromen te maken kunnen krijgen, afdoende worden beschermd tegen elektrische schokken en brandgevaar. Dit type is dus essentieel voor het handhaven van de veiligheid in moderne elektrische installaties, vooral in industriële en commerciële omgevingen waar geavanceerde technologieën worden gebruikt.

Copyright © 2013-present Superflink, Inc. All rights reserved.