1 fase groepenkasten met PV groep

Hieronder vindt u ons assortiment 1 fase groepenkasten met een Solar groep. Dit kan nodig zijn voor het aansluiten van zonnepanelen. Het aantal zonnepanelen en de specificatie van de omvormer fabrikant bepalen welke waarde de PV-groep moet hebben. Tevens moet u er rekening mee houden dat de groepenkast geschikt is gemaakt voor maximaal 40A. Indien u reeds een 35A hoofdzekering heeft en u gaat meer dan 5A energie toevoegen middels zonnepanelen, dan moet u uw kast beveiligen tegen overconsumptie. U kunt dan gebruik maken van een zogenaamde afblok automaat of REM automaat.

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-24 van 1677

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

PV-groep in een 1-fase groepenkast

Wanneer u zonnepanelen (PV) aan uw elektrische installatie toevoegt, zet u zonne-energie om in elektriciteit. Deze elektriciteit wordt meestal gebruikt om de elektriciteitsbehoefte van het huis te verminderen of om terug te leveren aan het elektriciteitsnet.

 

Omvormer

De omvormer heeft als hoofdfunctie om gelijkstroom (DC) opgewekt door de zonnepanelen om te zetten in wisselstroom (AC). Zonnepanelen genereren elektriciteit in de vorm van gelijkstroom, maar de meeste huishoudelijke apparaten en het elektriciteitsnetwerk gebruiken wisselstroom. Daarom is een omvormer nodig om de opgewekte zonne-energie bruikbaar te maken in het elektriciteitsnetwerk van een gebouw.

Aansluiting

Het is van belang om de aansluiting van een PV-verdeler uit te voeren volgens de geldende normen en regelgeving. Raadpleeg een professionele elektricien of installateur met ervaring in zonne-energiesystemen om ervoor te zorgen dat de installatie veilig en conform is.

 

Meer informatie hierover op de Pv Verdeler pagina.


Heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Copyright © 2013-present Superflink, Inc. All rights reserved.