Groepenkasten met kookgroep

Bij Superflink vindt u een uitgebreid assortiment groepenkasten met licht- en kookgroepen, van 2 groepen met 1 kookgroep t/m 14 lichtgroepen met 1 kookgroep. Onze aardlekschakelaars en lichtgroepen zijn voorzien van KEMA KEUR, de kookgroep is voorzien van het Europese keurmerk CE.

Kies tussen 1 fase groepenkasten met kookgroep en 3 fase groepenkasten met kookgroep.

Verder zorgen wij ervoor dat: 

  • Uw groepenkast geheel bedraad is in 6 kwadraat H07V2-K met geïsoleerde eindhulzen
  • Een aardrail in uw groepenkast gemonteerd is
  • Een naar eigen inzicht te gebruiken 8 of 16 buisinvoer meegeleverd is
  • Incl. bodemplaat
Groepenkasten met kookgroep
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-24 van 1842

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

Groepenkasten met kookgroep

Een groepenkast met kookgroep wordt gebruikt in huishoudens en panden waar een elektrisch fornuis of kookplaat geïnstalleerd is.

 

Wat doet een kookgroep?

De kookgroep voorziet het elektrische kooktoestel van de benodigde elektrische stroom. Elektrische kooktoestellen hebben vaak een aanzienlijke stroombehoefte, en de kookgroep is ontworpen om aan deze eisen te voldoen.

  • De kookgroep heeft zijn eigen stroomonderbreker of zekering in de groepenkast. Deze beveiliging is bedoeld om de kookgroep te beschermen tegen overbelasting en kortsluiting. Als er te veel stroom door de kookgroep loopt, zal de stroomonderbreker uitschakelen of de zekering doorslaan, waardoor schade aan het elektrische systeem wordt voorkomen.
  • De bedrading van de kookgroep is gescheiden van andere circuits in het huis. Dit minimaliseert de kans op interferentie en zorgt voor een geïsoleerde voeding voor het kooktoestel.

Het doel van de kookgroep is dus om een veilige en betrouwbare stroomvoorziening te bieden voor het elektrische kooktoestel, waarbij rekening wordt gehouden met de specifieke vereisten en belastingen van dergelijke apparaten.

Bij de installatie van een kookgroep moeten specifieke voorschriften en normen worden gevolgd. Deze regels kunnen onder meer betrekking hebben op de draaddikte, beveiligingselementen en aansluiting van de kookgroep. Het installeren van een kookgroep moet worden uitgevoerd door een gekwalificeerde elektricien om ervoor te zorgen dat de installatie dan ook daadwerkelijk voldoet aan de elektrische codes en veiligheidsnormen.

Alleen een kookgroep component nodig? Bezoek dan de kookgroep pagina.


Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op.

Copyright © 2013-present Superflink, Inc. All rights reserved.