Kookgroep plaatsen

Een groepenkast met kookgroep is noodzakelijk wanneer u een 1 fase aansluiting heeft en een elektrische kookplaat wilt aansluiten. Het verbruik van de kookplaat is te hoog voor een standaardaansluiting op een groep. Hieronder vindt u een Iskra kookgroep als los component. Is uw groepenkast meer dan 15 jaar oud? Overweeg dan uw complete groepenkast te vervangen

Onze groepenkast componenten zijn voorzien van o.a. CE, VDE, KEMA-KEUR en SEMKO en komen van het Sloveense A-merk Iskra, ook worden ze voorbedraad en aansluitklaar geleverd.

Kookgroep plaatsen
Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Uw Kookgroep Aansluiten

Hoe kan ik een fornuisgroep aansluiten?

De fornuisgroep wordt aangesloten in de groepenkast. De fornuisgroep dient, net als alle andere componenten, aangesloten te worden op de DIN-RAIL. Dit wordt gedaan door de component er eenvoudig op te klikken. Achter een aardlekschakelaar mogen maximaal 4 eindgroepen geplaatst worden, de gehele fornuisgroep wordt gezien als 1 eindgroep.

 

Welke kabel voor aansluiting kookgroep?

Bij de aansluiting van een 1-fase kookplaat dient een perilex stekker gebruikt te worden. Een perilex stekker heeft vijf pinnen, waardoor het mogelijk is om zowel de fase- als de nulgeleiders te scheiden. Dit minimaliseert het risico op kortsluiting en zorgt voor een veilige elektrische verbinding. 

Diverse Kabels, Eindhulzen, Kamrails en meer vindt u op de Toebehoren pagina.

 

Het aansluiten van groepenkasten en componenten is een klus die secuur en conform de geldende normen moet worden uitgevoerd. indien u de benodigde kennis niet bezit raden wij u aan om de installatie uit te laten voeren door een professionele elektricien of installateur. Al onze componenten passen uiteraard perfect in een Iskra groepenkast.

Lees meer over kookgroepen op de Groepenkast met Kookgroep pagina.

Vrijblijvend advies

Indien u hulp nodig heeft of twijfelt aan de juiste oplossing, neem dan gerust contact op. Wij adviseren u graag en geheel vrijblijvend.

Copyright © 2013-present Superflink, Inc. All rights reserved.