Groepenkasten met lichtgroepen

Superflink heeft standaard groepenkasten in haar assortiment met alleen lichtgroepen en hun beveiliging. U heeft de keuze uit groepenkasten vanaf 4 tot 16 groepen. Alle groepen staan achter aardlekschakelaars geplaatst. Alle installatieautomaten en aardlekschakelaars zijn voorzien van het keurmerk KEMA.

Kies tussen 1 fase groepenkasten met lichtgroepen en 3 fase groepenkasten met lichtgroepen.

Verder zorgen wij ervoor dat: 

  • Uw groepenkast geheel bedraad is in 6 kwadraat H07V2-K met geïsoleerde eindhulzen
  • Een aardrail in uw groepenkast gemonteerd is
  • Een naar eigen inzicht te gebruiken 8 of 16 buisinvoer meegeleverd is
  • De kasten zijn reeds voorzien van bodemplaat

De installatieautomaten worden zover mogelijk onder de buisinvoer geplaatst. Zodoende voorkomen we te korte draden bij renovatie. Op uw verzoek kunnen we de opstelling van de componenten naar uw wensen uitvoeren.

Groepenkasten met lichtgroepen
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-24 van 4597

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

Over de groepenkast met lichtgroepen

Lichtgroepen zijn ontworpen om de verlichting in verschillende delen van een gebouw afzonderlijk te regelen en beschermen. Ze worden gebruikt om de verlichtingscircuits van elkaar te scheiden, waardoor het systeem georganiseerd en efficiënt beheerd kan worden. 

Hoeveel Watt mag er op één groep?

De vuistregel stelt dat er maximaal 3500 Watt aan stroom door één groep mag lopen.

Door één groep mag maximaal 16 Ampère aan stroom lopen. Deze 16A kunnen we gemakkelijk omrekenen naar het maximaal vermogen. Dit doen we door de stroom met de spanning te vermenigvuldigen: 16A x 220 Volt = 3520 Watt. 3520 Watt (3,5 kW). In de praktijk rekent men wel eens met 230 Volt, doormiddel van de bovenstaande berekening komt u dan uit op 3680 Watt per groep. 3680 > 3520 en zit dus boven de aanbevolen hoeveelheid Watt, dit kan tot problemen leiden. Houdt daarom 3,5 kW per groep aan, dan zit u goed.

Maximale hoeveelheid stroom van een lichtgroep

Een lichtgroep heeft een vermogen van maximaal 16A.

De maximale hoeveelheid stroom van een groepenkast met lichtgroepen wordt bepaald door de hoofdzekering of -automaat die de totale stroomvoorziening naar de groepenkast beheert. De capaciteit wordt gemeten in ampère (A) en hangt af van de totale belasting van het gebouw en het type apparaten dat wordt gebruikt.


Heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Copyright © 2013-present Superflink, Inc. All rights reserved.