Groepenkasten met aardlekautomaten

Hieronder vindt u ons assortiment groepenkasten met aardlekautomaten. Of u 4 lichtgroepen heeft of 16, bij Superflink kunt u beide en alles wat er tussenin zit bestellen. Het voordeel van deze groepenkasten is dat u hier meer ruimte in overhoud voor toekomstige uitbreidingen. Een aardlekautomaat is immers een installatieautomaat en aardlekschakelaar in één. De aardlekautomaten zijn voorzien van de keurmerken KEMA en CE.

Verder zorgen wij ervoor dat: 

  • Uw groepenkast geheel bedraad is in 6 kwadraat H07V2-K met geïsoleerde eindhulzen
  • Een aardrail in uw groepenkast gemonteerd is
  • Een naar eigen inzicht te gebruiken 8 of 16 buisinvoer meegeleverd is
  • Compleet geleverd incl. bodemplaat
Groepenkasten met aardlekautomaten
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-24 van 1485

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

Groepenkasten met aardlekautomaten

Een groepenkast met aardlekautomaten is ontworpen om de elektrische veiligheid in een woning of in een ander gebouw te waarborgen. Net als bij reguliere groepenkasten zijn er in een groepenkast met aardlekautomaten afzonderlijke groepen voor verschillende delen van het elektrische systeem. Dit omvat verlichting, stopcontacten en andere apparaten. Het is altijd verstandig om een elektricien in te schakelen voor de installatie en het onderhoud van uw groepenkast of verdeelinrichting.

 

Wat doet een aardlekautomaat?

  • Een aardlekautomaat is een elektrisch beveiligingsapparaat dat de functies van een aardlekschakelaar en een installatieautomaat (zekering) combineert tot één compacte eenheid. Dit apparaat wordt gebruikt om de veiligheid van elektrische installaties te waarborgen.
  • Aardlekautomaten bieden differentiaalstroombeveiliging. Ze vergelijken de stroom die de installatie binnenkomt met de stroom die eruit gaat. Als het verschil groter is dan de ingestelde drempelwaarde, wordt aangenomen dat er een lekstroom is, en schakelt de automaat uit.
  • Elke groep in de groepenkast wordt beschermd door zijn eigen aardlekautomaat. Als er een lekstroom wordt gedetecteerd in een specifieke groep, wordt alleen die groep uitgeschakeld, waardoor andere delen van het elektrische systeem operationeel blijven.
     

Wat is een installatieautomaat?

Een installatieautomaat, ook wel bekend als zekeringautomaat, is een component dat wordt gebruikt in een groepenkast om specifieke groepen of circuits te regelen en te beveiligen. Bij een overbelasting of kortsluiting detecteert de installatieautomaat de abnormale stroom en schakelt deze automatisch uit. Dit kan gebeuren via een elektromagnetisch mechanisme voor kortsluitingen en een thermisch mechanisme voor overbelasting.

 

Wat is een aardlekschakelaar?

Aardlekschakelaars detecteren lekstroom naar de aarde, wat kan optreden wanneer er een fout is in het systeem, zoals een defect apparaat of beschadigde bedrading. Aardlekschakelaars zijn in staat om zelfs de kleinste lekstromen te detecteren in de orde van milliampères. Als de ALS een lekstroom detecteert, schakelt hij de stroomvoorziening automatisch uit, waardoor het risico op elektrische schokken vrijwel verdwijnt.


Groepenkast met aardlekautomaat zelf samenstellen

In onze groepenkasten configurator kunt u een groepenkast zelf volledig op maat samenstellen. Heeft u een kant-en klare-groepenkast in zicht, maar voldoet deze nog niet aan uw eisen? Bij Superflink kunt u deze groepenkast zelf samenstellen via onze configurator om hem daar eenvoudig aan te passen.

Alles over onze configurator op de Groepenkasten Samenstellen Pagina.


Heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Copyright © 2013-present Superflink, Inc. All rights reserved.